Tijdelijke commissies

De Raad voor Cultuur werkt tijdens de voorbereiding van zijn adviezen met tijdelijke commissies die op maat worden samengesteld. Voor de huidige adviestrajecten zijn dat de onderstaande commissies.

Commissie Koloniale Archieven

  • Dagmar Oudshoorn-Tinga (voorzitter adviescommissie, onbezoldigd),  directeur van Amnesty International Nederland. Voorheen onder meer voorzitter van het Adviescollege dialooggroep slavernijverleden, Hoofd Operatiën bij de Nationale Politie en burgemeester van Uithoorn.
  • Leo Balai, bestuurskundige, historisch onderzoeker en schrijver, gespecialiseerd in koloniale geschiedenis en geschiedenis van de slavernij in Suriname.
  • Deirdre Carasso, lid Raad voor Cultuur en directeur Bibliotheek Utrecht. Voorheen onder meer directeur-bestuurder van het Stedelijk Museum Schiedam en werkzaam bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Nationaal Archief in Den Haag.
  • Michael Karabinos, zelfstandig onderzoeker, universitair docent Archivistiek en Informatiestudies aan de Universiteit van Amsterdam, promovendus aan de Universiteit Leiden en gespecialiseerd in koloniale archieven.
  • Wim Manuhutu, historicus en erfgoeddeskundige, onder meer universitair docent Vrije Universiteit Amsterdam en bestuurslid van de Erfgoedacademie te Amersfoort, gespecialiseerd in koloniale geschiedenis Indonesië en postkoloniale geschiedenis van Europa.
  • Matthias van Rossum, historicus en onder meer senior onderzoeker bij Internationaal Instituut Sociale Geschiedenis Amsterdam en universitair docent aan de Universiteit Leiden, gespecialiseerd in global history en de koloniale geschiedenis van Indonesië.

Voor meer informatie:
Kiran Sukul
Pieter Bots