Profielen Jonge Makers

Beeld: ©Raad voor Cultuur

Macarena Belén de Bie (1995) 
De Amsterdamse artiest Macarena schrijft haar eigen teksten en zingt. Ze mengt verschillende muziekstijlen met elkaar, zoals neo soul, chill R&B en alternatieve pop. In haar teksten gebruikt ze thema’s als twijfel, jaloezie en afscheid. Allemaal onderwerpen die verbonden zijn met haar LGBTQ-ervaringen.

Beeld: ©Raad voor Cultuur

Jor Broeder (2000) 
De beeldend kunstenaar Jor uit Nijmegen werkt interdisciplinair, met als meest voorkomende richtingen film, fotografie, installatiekunst en performance art. In zijn werk wil hij mensen een ervaring geven waardoor ze geïnspireerd kunnen raken. Jor maakt werk over de thema’s mentale gezondheid, identiteit, toxic masculinity en spiritualiteit.

Beeld: ©Raad voor Cultuur

Charmaine Charlemagne (1994)
Charmaine is een echte culturele duizendpoot uit Amsterdam. Naast dat ze zangeres is, speelde ze ook mee in de theaterproductie de Kleine Zeemeermin en werkte ze als educatiemedewerker bij DOX. Als zangeres is ze net zo interdisciplinair. Ze zingt in verschillende stijlen, zoals Black Gospel, Soul, Jazz, R&B en zelfs Pop.

Beeld: ©Raad voor Cultuur

Sina Dyks (1995)
Textiel is het werkveld van de Haagse Sina. Ze ontwerpt complexe textiele werken die samen komen in kleurrijke installaties. Ze combineert ambachtelijke werkwijzen van het weven samen met innovatieve technieken. Sina heeft eigen garens ontwikkeld en werkt graag met gerecycled plastic die ze vervolgens toepast in haar textiele werken.

Beeld: ©Raad voor Cultuur

Yanira Gefferie (1993)
De Rotterdamse Yanira is naast danser ook dansdocent. Ze heeft haar eigen danseducatiebedrijf opgericht en ontwikkelt workshops, voorstellingen en optredens. In haar werk staat plezier, creativiteit, eigenheid en persoonlijke begeleiding centraal. Ze wil een bijdrage leveren aan de maatschappij door danstheaterstukken te maken met jongeren.

Myron Hamming

Myron Hamming (1994)
Het ritme van woorden is het speelveld van Myron. Hij is dichter en spoken word artiest uit Groningen. Als woordkunstenaar wil hij verhalen vertellen die de luisteraars niet zullen vergeten. Hij is momenteel de stadsdichter van Groningen.

Beeld: ©Raad voor Cultuur

Tinka van der Heide (1998)
Tinka zet de zakelijke kant van cultuur op poten als freelance producent en programmeur. Zo is ze onder andere actief als producent bij Paradiso Melkweg Productiehuis. Ze heeft een scherp oog en oor voor hiphop en de urban scene. Naast produceren zet ze zich ook in voor talentontwikkeling en diversiteit binnen de cultuursector.

Beeld: ©Raad voor Cultuur

Joshua Janssen (1998)
Joshua J uit Breda is een Amsterdamse artiest. Zijn muziek is een mengeling van R&B, hiphop en afrobeat. In 2019 is zijn persoonlijk debuutalbum uitgekomen waarop hij zingt over zijn moeilijke jeugd.

Evelyn Luimes (1998)
Evelyn uit Rotterdam is beter bekent als FFlean. Ze is een opkomende artiest in de scene van de nieuwe stroming Nederlandstalige hiphop. In haar muziek mengen verschillende stijlen samen met hiphop, zoals Trap en Baile Funk.

Luca Merlijn (1997)
Luca bevindt zich op het werkgebied van cultureel erfgoed. Ze is freelance erfgoed professional met een specialisatie in erfgoed- en wereldburgerschapseducatie. Ze werkt als educator met kinderen en jongeren, zowel binnen als buiten de museale sector. Haar missie is om hen te inspireren om met een open blik naar de wereld om zich heen te kijken.

Beeld: ©Raad voor Cultuur

Tim Mulder (1996)
De Rotterdamse Tim is een figuratieve beeldmaker met een focus op illustratie. In zijn werk wordt zijn fascinatie voor prentenboeken goed zichtbaar. Zijn beelden zijn vaak losse fragmenten die samen een verhaal worden of een aanvulling op elkaar zijn. De illustraties zijn een weergave van zijn drang om de complexe samenleving terug te brengen naar overzicht en duidelijkheid.

Beeld: ©Raad voor Cultuur

Tyrone Tjon-a-Loi (1993)
De Tilburgse Tyrone staat voor talentontwikkeling. Met zijn bedrijf Goldfished creëert hij een podium en talentontwikkeling voor alle disciplines in de creatieve sector. Zijn missie is om cultuurverbindingen aan te gaan in Brabantse steden en zo een tegenhanger te zijn van de randstad.

Beeld: ©Raad voor Cultuur

Tosca van der Weerden (1997)
Illustrator Tosca komt uit Brede. Ze heeft een gewaagde stijl met heldere kleuren, waarin ze haar visie op de maatschappij deelt. In haar illustraties en animaties verbeeldt ze een inclusieve maatschappij waarbij iedereen zichzelf mag zijn.