Raadslid Stef Avezaat benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Raadslid Stef Avezaat is gisteravond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De koninklijke onderscheiding werd hem opgespeld door burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Smallingerland.
 

Hij was in de periode 2003 tot maart 2023 directeur van Schouwburg De Lawei in Drachten, Smallingerland. Na 20 jaar nam hij afscheid in en van De Lawei. Onder zijn leiding manifesteerde het theater zich als podium voor hoogwaardige artistieke producties en als huis voor het gemeenschapsleven. Daarnaast was Stef Avezaat regionaal en landelijk van betekenis.

De Raad voor Cultuur feliciteert Stef met deze prachtige onderscheiding!

Stef Avezaat is sinds 10 mei 2021 lid van de Raad voor Cultuur. Hij heeft een achtergrond als maker, bestuurder, zakelijk leider en initiatiefnemer in de wereld van theater, dans en audiovisuele producties. Vanaf 2011 tot 2019 was hij lid van de  adviescommissie Theater en Film van het landelijk bureau Prins Bernhard Cultuurfonds. Daarnaast was hij voorzitter van de Noordelijke Schouwburgdirecties (NSD) en Voorzitter van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies (VSCD) Dans jury.

Momenteel is hij lid van ‘Inspiraad’ van Stichting Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland en mede-oprichter Jeugdfonds Cultuur Friesland, dat is overgegaan in het Fries Jeugdfonds Sport & Cultuur.