Wilbert Mutsaers benoemd als lid van de Raad voor Cultuur

De heer Wilbert Mutsaers wordt benoemd als lid van de Raad voor Cultuur. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media. De benoeming gaat in op 1 mei 2023 voor een periode van vier jaar. 

Mutsaers studeerde Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen en was tot voor kort Head of Music bij Spotify Benelux. Daarvoor was hij onder meer CEO bij Mojo Concerts en zendermanager bij publieke radiostations NPO 3FM en NPO FUNX. In die periode organiseerde hij diverse edities van de Rode Kruis inzamelingsactie '3FM Serious Request'. Verder was hij Creative Director bij Universal Music Nederland en Sony Music Benelux. Sinds kort is hij aan de slag bij muziekagentschap Agents After All.

Mutsaers was de afgelopen jaren lid van Raden van Toezicht van omroep BNNVARA en het Metropole Orkest en voorzitter van de Stichting Edisons Pop. Ook is hij jurylid voor diverse popprijzen en medeoprichter en eerste voorzitter van de Popcoalitie. Daarnaast zet Wilbert zich graag in voor het culturele leven en erfgoed, onder ander als lid van de Raad van Advies van het historische forteiland Pampus. Zo nu en dan schrijft Wilbert over cultuur, muziek en media.

Wilbert Mutsaers over zijn benoeming: "Nederland is gebaat bij een sterke en verbindende culturele sector. Daar draag ik graag aan bij samen met de andere raadsleden. In het bijzonder kunnen de media op mijn aandacht rekenen." 

Mutsaers heeft laten weten dat hij voorafgaande aan zijn toetreding tot de Raad voor Cultuur aftreedt als lid van de Raad van Toezicht van BNNVARA en het Metropole Orkest. Ook legt hij het jurylidmaatschap van verschillende popprijzen neer, alsmede zijn lidmaatschap van de Popcoalitie. 

De Raad voor Cultuur bestaat verder uit de volgende leden: Kristel Baele (voorzitter), Stef Avezaat, Deirdre Carasso, Nancy Jouwe, John Olivieira-Siere, Edo Righini en Ellen Schindler.