Raad voor Cultuur zoekt jongeren en leerlingen voor Jongerenplatform

Is kunst en cultuur van en voor iedereen? Is het er ook voor jongeren? Wat vinden zij belangrijk aan kunst, cultuur en media? Om antwoord te krijgen op deze vragen richt de Raad voor Cultuur een Jongerenplatform op. De raad is op zoek naar jongeren tussen de 15 en 20 jaar die hun mening willen delen over kunst, cultuur en media.

De raad wil graag in gesprek blijven met de jongeren, hen beter vertegenwoordigen en borgen dat de stem van de jonge generatie meer gehoord wordt. De raad is heel erg benieuwd naar hun ervaringen en verhalen.

Het Jongerenplatform komt 2 à 3 keer per jaar samen en de eerste bijeenkomst is in februari 2023.

Enthousiaste jongeren met goede ideeën zijn uitgenodigd om zich aan te melden. Ouders en onderwijsprofessionals kunnen jongeren voor wie dit echt iets is voordragen.

Update januari 2023: er is veel belangstelling. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.