Edo Righini benoemd als lid van de Raad voor Cultuur

De heer Edo Righini wordt benoemd als lid van de Raad voor Cultuur. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media. De benoeming gaat in op 1 december 2022 voor een periode van vier jaar.

Righini kijkt terug op een carrière als internationaal spelend pop- en jazzproducent en -muzikant. Hij begeleidde onder meer jazz- en popartiesten als Dee Dee Bridgewater, Darryl Hall, Wende Snijders en Amy Winehouse. Hij voltooide een masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Daaraan was hij tot 2021 verbonden als adjunct-directeur en hoofd jazz, pop, elektronische muziek, composing for film en jong talent. Sinds mei vorig jaar is hij algemeen directeur van Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven. Voorheen was hij onder meer nog hoofd digitalisering van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ook richtte hij CvA Online op, een educatieplatform dat online muziekonderwijsprogramma's aanbiedt aan hogescholen, kunstvakinstellingen en particulieren.

Naast zijn werk was Righini onder meer bestuurslid van het Concertgebouw Jazz Orchestra en is hij als bestuurslid betrokken bij de Advanced Technology Club van business school het HEC te Parijs. Aldaar behaalde hij ook een Executive Master in Business Administration met als specialisatie Digital Transformation. Recentelijk was hij nog lid van de Adviescommissie Digitale Transformatie van de Raad voor Cultuur.

Edo Righini over zijn benoeming: "Een goed cultuurbeleid, dat is waar ik me graag voor wil inzetten. Ik verheug me erop om hier vanuit mijn brede ervaring en expertise in onderwijs, podiumkunsten en digitale transformatie aan bij te dragen. "

De Raad voor Cultuur bestaat verder uit de volgende leden: Kristel Baele (voorzitter), Stef Avezaat, Deirdre Carasso, Erwin van Lambaart, John Olivieira-Siere en Ellen Schindler.