Terugblik werkbezoek Stedelijke Cultuurregio Zuid

Op donderdag 29 en vrijdag 30 september bracht de Raad voor Cultuur een werkbezoek aan de Stedelijke Cultuurregio Zuid. Tijdens het werkbezoek, dat plaatsvond in Maastricht, kwamen de veelzijdigheid en schoonheid van het culturele landschap in Limburg aan bod. Zowel voor makers als voor bestuurders van instellingen en gemeentelijke en provinciale bestuurders geeft de omgang met inflatie en hoge energieprijzen veel reden tot zorg.

Beeld: ©Aron Nijs / Aron Nijs

Dat het werkbezoek plaatsvond aan de vooravond van de Nederlandse Dansdagen, maakte dat het nog wel een extra feestelijk tintje kreeg. Aan voorzitter Kristel Baele van de Raad voor Cultuur viel de eer te beurt om tijdens het Gala van de Nederlandse Dans de Gouden Zwaan uit te reiken. Deze oeuvreprijs voor bijdrage aan de dans in Nederland is toegekend aan niemand minder dan hiphop-pionier Lloyd Marengo. De jury roemde in het juryrapport zijn inspanningen om hiphop naar het theater te brengen, de wijze waarop hij hiphop op het podium brengt en zijn grote en blijvende inzet voor de community.

De raad brengt regelmatig werkbezoeken in het land om zijn oor te luisteren te leggen naar wat er leeft in de culturele en creatieve sector. Om te horen wat er goed gaat en waar het beter kan. Het beeld van deze werkbezoeken helpt de raad bij de voorbereiding van de beleidsadviezen over cultuur en media aan regering en parlement.