Doe mee met online symposium 'Digitalisering als kans'

Doe mee met het online symposium 'Digitalisering als Kans' op dinsdag 6 september tussen 11:00 en uiterlijk 12:30. Klik op de volgende link om mee te doen: digitalisering_als_kans.

Beeld: ©Arenda Oomen

Digitalisering als kans

De culturele en creatieve sector maakt een digitale transformatie door. Digitaal cultuuraanbod ontwikkelt zich dan ook tot een steeds waardevollere toevoeging aan de culturele en creatieve praktijk. Een ontwikkeling die versneld werd door de coronacrisis.

Maar de digitale transformatie houdt ook inspirerende kansen in voor publieksbereik, verbinding en artistieke ontwikkeling. Nederland heeft daarvoor een ijzersterke uitgangspositie met een uitstekende culturele en creatieve sector, stevige digitale infrastructuur en een innovatieve technologiesector.

Hoe kunnen we de digitale transformatie bestendigen en de kansen voor sector en samenleving verzilveren? Daarover gaat het adviesĀ 'Digitalisering als kans', dat de Raad voor Cultuur op 6 september presenteert in het online symposium.

Programma:

- Welkomstwoord door moderator Daan Warnas

- Toelichting op het advies door Kristel Baele (voorzitter Raad voor Cultuur),
Ilona Haaijer en Edo Righini (resp. voorzitter en lid Commissie Digitale Transformatie).

- Praktijkvoorbeelden digitale transformatie

- Reacties en vragen.