Terugblik werkbezoek Rotterdam: Tot grote hoogte

De Raad voor Cultuur bezocht op 16 en 17 juni maasstad Rotterdam. We kregen een uitgebreid en divers programma voorgeschoteld. Van de huiskamer van Theater Zuidplein tot een voedseltuin op het dak, van jong talent in een gymzaal tot de eregalerij van de fotografie.

Centraal stond het thema verbinding. Instellingen zoeken meer dan ooit contact met de stad, hun wijk en bewoners, maar lieten ook merken hoe zeer ze de verbinding met elkaar en hun publiek gemist hebben tijdens corona. De coronatijd was voor sommigen een moment van bezinning, een moment om eindelijk rust te nemen, te reflecteren en innoveren. Anderen merkten juist dat het niet alleen voor de organisatie een zware tijd was, maar het voor veel mensen ook een grote impact had op de mentale gezondheid. Mentale gezondheid was dan ook een terugkerend onderwerp voor veel verschillende makers.