Raad voor Cultuur feliciteert nieuw kabinet

“Het programma van het nieuwe kabinet biedt veel aanknopingspunten voor het cultuur- en mediabeleid. Het is nu aan het nieuwe kabinet om een toekomstgericht perspectief te bieden aan de culturele en creatieve sector.

Beeld: overheid.nl

Daarom is het goed dat de nieuwe staatssecretaris voor Cultuur en Media, Gunay Uslu, cultuur prominenter op de politieke agenda wil zetten.” Dat zegt Kristel Baele, voorzitter van de Raad voor Cultuur, in reactie op de installatie van het nieuwe kabinet. De Raad voor Cultuur feliciteert haar en de overige leden van het nieuwe kabinet met hun benoeming.  

Gunay Uslu was eerder betrokken bij de Raad voor Cultuur als lid van de museumcommissie. Deze commissie bereidde in 2018 onder andere het sectoradvies ‘In Wankel Evenwicht’ voor.

Vandaag is ook Franc Weerwind geïnstalleerd als minister voor Rechtsbescherming. Weerwind was voorzitter van de gezamenlijke commissie van de Amsterdamse Kunstraad en de Raad voor Cultuur, die eind vorig jaar het advies presenteerde over de plannen voor een Nationaal Museum Slavernijverleden. “Ook Franc Weerwind feliciteren wij met zijn benoeming en wensen hem veel succes bij zijn belangrijke taak”, aldus Baele.