Raad voor Cultuur bezoekt Den Haag en Leiden

De Raad voor Cultuur legt tijdens een tweedaags werkbezoek haar oor te luisteren bij de culturele sectoren in Den Haag en Leiden. Onderdeel van dit werkbezoek was een gesprek met de wethouders cultuur, Robbert van Asten van Den Haag en Yvonne van Delft van Leiden. Bij dit gesprek sloot ook de nieuwe gedeputeerde van cultuur en erfgoed Willy de Zoete van de provincie Zuid-Holland aan.

Atelier Marius Lut Billytown Den Haag

De culturele broedplaatsen stonden centraal in Den Haag. De raad bezocht donderdag 19 september DCR en Zaal 3. Daar zijn diverse initiatieven geconcentreerd van diverse beeldend kunstenaars, muzikanten, dansers en theatermakers. Ook was de raad donderdagavond aanwezig op beeldend kunstfestival www.todaysart.nl. In de ochtend werd een bezoek gebracht aan broedplaats De Helena in het centrum van Den Haag.

Het gesprek met de wethouders en de gedeputeerde cultuur vond op vrijdag 20 september plaats in muziektheater de Veenfabriek in Leiden. Na het gesprek volgde een potpourri van wat Leiden op cultureel gebied te bieden heeft. Van Galerie Café Leidse Lente naar Theater Ins Blau naar De Lakenhal. Het bezoek werd afgesloten tijdens de borrel ter gelegenheid van 25 jaar Kunstroute.