Marijke van Hees nieuwe voorzitter Raad voor Cultuur

Marijke van Hees wordt de nieuwe voorzitter van de Raad voor Cultuur. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met haar benoeming voor een periode van vier jaar. Van Hees neemt met ingang van 15 november a.s. de taken over van de huidige voorzitter van de raad, Joop Daalmeijer.

Marijke van Hees

Marijke van Hees verheugt zich op haar nieuwe  functie. ”De afgelopen twee jaar heb ik het werk van de raad goed leren kennen en ik heb er veel zin in om als voorzitter daarmee nog intensiever aan de slag te gaan. We hebben een goed team en gaan de komende tijd met veel mensen in gesprek over de betekenis van cultuur en media, en over de toekomst van het stelsel. Het is voor de raad een belangrijke opdracht om hierover te adviseren.”

Marijke van Hees was van 2010 tot 2014 wethouder van Cultuur, Economie & Innovatie en Middelen in Enschede. Zij werkt als ondernemer, programmamanager en adviseur in de private en publieke sector. Daarnaast is Van Hees onder meer voorzitter Regiegroep Retailagenda van het Ministerie van Economische Zaken en tot zeer recent vicevoorzitter Economic Development Forum van Eurocities.