Debat in Arnhem: Wat is het verdienmodel van gratis?

Arnhem, 14 oktober 2014. Op de houten trappen van De Rozet verzamelt tout cultureel Gelderland zich voor het tweede debat over De Cultuurverkenning.

Op deze avond, georganiseerd door de provincie Gelderland in samenwerking met de Raad voor Cultuur, is alles hybride. De locatie, waar bibliotheekfunctie, architectuur, geschiedenis, horeca en muziek elkaar op natuurlijke wijze versterken. Het publiek, dat door samenkomst van jonge makers, culturele bestuurders, lokale politici en betrokken liefhebbers tot bruikbare inzichten komt. En de culturele sector zélf, die op basis van gedeelde belangen en aanvullende talenten nieuwe netwerken vormt en nieuwe publieken vindt.

Vanavond blijkt dat de meerwaarde van debat niet alleen kan liggen in het vinden van antwoorden, maar ook in het stellen van de juiste vragen. “Wat is het verdienmodel van gratis voor makers?” “Hoe laat je festivals bloeien met subsidie?” “Waar vind je de culturele Epkes van de toekomst?” En “Hoe maak je ruimte voor innovatie en experiment?” Concrete vragen, waarmee de Raad voor Cultuur aan de slag kan.