Marijke van Hees en Őzkan Gölpinar nieuwe leden Raad voor Cultuur

De ministerraad heeft ingestemd met de benoeming van Marijke van Hees en Őzkan Gölpinar tot leden van de Raad voor Cultuur voor een periode van vier jaar. Marijke van Hees wordt met ingang van 1 augustus raadslid. De benoeming van Őzkan Gölpinar gaat per 1 december 2014 in.

Marijke van Hees (1961) was van 2010 tot 2014 wethouder van Cultuur, Economie & Innovatie en Middelen in Enschede. Zij werkt als ondernemer, interimmanager en adviseur in de private en publieke sector.

Őzkan Gölpinar (1968) is sinds 2012 werkzaam als onderzoeker aan de Universiteit van Leiden. Daarvoor werkte hij onder andere als programmamanager bij het Mondriaan Fonds en het Fonds voor de Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst. Gölpinar is documentairemaker, publicist en schrijver van filmscenario's en toneelstukken.

Marijke Van Hees volgt oud-raadslid Gerard Rooijakkers op. Őzkan Gölpinar komt in de plaats van Caroline Nevejan, die nog tot 1 december a.s. lid is van de raad.